Fri frakt vid order över 850 kr

Inredning & Design

Sök
Stäng denna sökruta.

Allmänna villkor

Allmänt
Företagsinformation

Vi som tillhandahåller sajten Bohaget.com är Bohaget i Växjö.

Telefon – 070-3435260, Mail – info@bohaget.com, adress – Pilgatan 1, 35236 Växjö. Det är lättast att nå oss via mail. Önskar du hämta upp varor direkt från lager i Växjö hör av dig till oss. Orgnr – 731019-xxxx.

För att kunna köpa produkt(er) genom vår sajt måste du vara 18 år. Om du är under 18 år måste du ha målsmans godkännande, vi hänvisar till Föräldrabalken. Genom köp av produkt(er) ur vårt sortiment, godkänner du våra vid var tid gällande Allmänna villkor och intygar därmed att de uppgifter som du lämnar om dig själv är riktiga.

Personuppgifter

Hur vi hanterar våra kunders personuppgifter finner du under fliken integritetspolicy. 

Priser och avgifter

Våra priser och avgifter kan ändras om detta av oss anses nödvändigt eller av omständigheter som vi inte kan råda över. I alla priser ingår 25% moms. 

Då olika skärmar och individuella skärminställningar påverkar färgåtergivning kan vi inte garantera att färgnyanserna på varorna stämmer överens med de bilder som visas när du som konsument besöker vår nätbutik. Vi reserverar oss för eventuella tryck- och skrivfel.

Fraktavgifter

Fraktavgiften varierar utifrån respektive produkt beroende på vikt och storlek. Vid köp av flera produkter som ska samfraktas utgår frakten från den vara med högst frakt. En tilläggsavgift tillkommer från produkt nummer två vilket redovisas i kassaproceduren. Vi skickar med Postnord eller Dhl  och dina varor kommer för uthämtning till närmaste serviceombud.

Betalsätt

PayPal –  Vi använder PayPal för en säker kortbetalning. För mer information hänvisas till Paypals villkor. Vid en eventuell retur sker återbetalning till det betalkort du använt vid betalning.

Swish – betalas direkt i kassan på bohaget.com.

Leveranstid

Vi skickar normalt dina varor inom 1-2 vardagar. När du beställer en vara som är betsällningsvara varierar leveranstiden. Slutgiltig leveranstid erhålles via e-post efter det att vi fått din betalning. Vi reserverar oss för eventuell slutförsäljning av varor. 

Ångerrätt

Vid köp i vår webbutik gäller distanshandelslagen. Det innebär att du som kund har rätt att ångra ditt köp inom 14 dagar efter det att du mottagit varan. Varan ska vara i lika gott skick som när du fick den, det vill säga oanvänd och oskadad. Varan skall vara packad i originalemballage. När du utnyttjar ångerrätten står du som kund för returfrakten. Väljer du att returnera hela din order betalar vi tillbaka det du betalat, inklusive fraktavgiften.  Om din hantering av varan inneburit en värdeminskning av densamma kommer vi att göra ett avdrag med ett belopp motsvarande denna värdeminskning.

Återbetalning utförs senast inom 30 dagar efter att vi mottagit och godkänt returen. Återbetalning av ordersumman görs efter godkänd retur. Vänligen kontakta info@bohaget.com innan du returnerar en vara. Bohaget i Växjö är inte ansvariga för eventuella transportskador vid returförsändelse, skicka därför retur väl emballerat.

Bytesrätt

Vid byte, reklamation eller retur, står du för transportrisken. Du som kund ansvarar för att försändelsen inte är skadad innan du tar emot och kvitterar leveransen. Spara alltid följesedeln tills returen är avklarad. Är varan felaktig eller felexpedierad står vi för returfrakten. I övrigt är det du som kund som betalar returfraken. 

Reklamation

Konsumentköplagen ger dig rätt att reklamera en vara inom tre år, under förutsättning att varan var felaktig vid leveranstillfället. Om du tar emot en vara som det är något fel på vill vi att du så snart som möjligt kontaktar oss  via e-post info@bohaget.com. Observera att du måste lämna ett meddelande till oss med information om felet ”inom skälig tid” efter det att du upptäckt det. När vi mottagit den vara som du vill reklamera kommer vi att ta ställning till om det rör sig om ett fel på varan. Om det rör sig om ett fel kommer vi att ersätta dig inom 30 dagar från det att vi mottog varan från dig. Vid godkänd reklamation står vi för frakt och omkostnader kring varan du har reklamerat. Summa återförs till det konto som betalningen gjorts ifrån.

Ej uthämtade paket

Vi debiterar en avgift för försändelser som inte hämtas ut motsvarande de faktiska kostnaderna för returfrakt, fraktavgift samt en hanteringskostnad på 199 kr. 

Bedrägerier

Vi polisanmäler alla bedrägerier och dataintrång samt försök till sådana. Vi förbehåller oss rätten att neka eller häva ditt köp i det fall vi har skäl att misstänka bedrägerier, dataintrång och/eller annan sorts missbruk av vår sajt.

Tvister

Vid tvister som vi inte lyckas lösa, rekommenderar vi att du vänder dig till Allmänna reklamationsnämnden, vi följer alltid deras rekommendationer. 

För information om vilka rättigheter du som har som konsument rekommenderar vi dig att besöka Konsumentverkets hemsida www.konsumentverket.se.

Force Majeure

Vi är befriade från påföljd för underlåtenhet att fullgöra viss förpliktelse enligt dessa Allmänna villkor, om underlåtenheten har sin grund i befriande omständighet enligt nedan och omständigheten förhindrar, försvårar eller försenar fullgörandet. Befriande omständigheter är bland annat åtgärder eller underlåtenhet från myndighet, ny eller ändrad lagstiftning, brand, översvämning, sabotage eller olyckshändelse av större omfattning. I force majeure ingår myndighetsbeslut som påverkar marknad och produkter negativt, till exempel beslut om varningstexter, försäljningsförbud med mera eller en onormal nedgång i marknaden.